Despre trandafiri:

Cantati de poetii de pretutindeni, trandafirii s-au nascut in Persia (Rosa persica), la Damasc, in Asia Mica (Rosa damascena), in muntii Europei (Rosa pendulino), in Galia (Rosa gallica), pe tarmurile Mediteranei (Rosa sempervirens), in inima Himalayei (Rosa moschata), in indepartata China (Rosa odorata) si in Imperiul Soarelui-Rasare (Rosa rugosa).

Horticultorii indragostiti de trandafiri au combinat toti acesti arbusti decorativi cu flori fermecatoare si parfumate pentru a crea, de-a lungul secolelor, nenumaratele varietati de trandafir.

 

Tipuri de trandafiri pe care ii comercializam

Tea Hybrid

Trandafiri cu flori mari (Hibrizi de ceai)

 Trandafirii teahibrizi sunt cei mai cunoscuti si mai apreciati pentru eleganta, marimea si parfumul florilor dar si pentru multiplele variante de folosire a acestora. Inaltimea lor poate varia de la 0,6m pana la 1.5m. Ei provin din trandafirii cu aroma de ceai obtinuti de la arbustii importati din China (Rosa odorata).

Produc flori mari, remarcabile prin tinuta si coloritul lor. Florile pot creste separat sau cu cativa boboci adiacenti. Bobocii sunt in general alungiti si gratiosi. Fiecare trandafir este prins de o tulpina mare si inalta.

Acesti trandafiri sunt potriviti pentru ansambluri florale, pentru plantarea sub forma izolata sau pentru cultura florilor de taiat.

Varietatile recente sunt foarte rezistente la boli si intemperii, sunt foarte remontanti.

Trandafiri teahibrizi: Sunblest, Peace, Alinka, Doris Thysterman , Beaute , Double Parfume , Casanova, Penelope, Dame de Coeur, Aida, , Mr. Lincoln, , Gaumo, Tanor Star, Casanova, Sterling Silver, Bel Ange, Carina, Chrysler Imperial, Comet, Kronenburg, Queen of Bermuda, Pariser Charme, Casanova, Bonanza, , Silvia, Isabel, Carina, Caressa, Isabel D’ortiz, Lenip, Virgo,Pariser Charme, Sofia, England

 

 

Trandafiri Polyantha

 Proveniti din Rosa multiflora, trandafirii Polyantha si hibrizii de Polyantha reprezinta o subclasa a trandafirilor de tip floribunda.

Se caracterizeaza prin numeroasele lor flori, destul de mici si grupate in buchete.

Polyantha sunt foarte floriferi si foarte remontanti. Sunt folositi mai ales pentru parcuri, borduri sau plantari in masive. Varietatile obtinute recent prin selectie au flori mirositoare.

Trandafiri Polyantha: Red Delight, Kimono, Golden Delight, Cristal, Tom Tom, Auscot, Reine des Violettes, Rumba, Limelight, Blue Angel, Limar

 

 

Trandafirii urcatori (cataratori)

Varietatile obtinute au flori mari sau flori in buchete. Ei sunt in general desemnati prin literele “Clg” (prescurtarea termenului englezesc climbing-urcator). Se disting urcatorii remontanti si neremontanti.

Acesti trandafiri sunt destinati impodobirii stalpilor, pergolelor, trunchiurilor copacilor batrani, sau ziduri umbrite sau insorite, in functie de varietate.

Trandafiri urcatori: Golden Showers, Casino, Kormun, Swan Lake, Orange, New Dawn, Parade

 

 

Trandafiri cu tija inalta (Trandafirii pomisor)

Aspectul caracteristic de arbore mic al acestei specii este obtinut prin grefarea unei varietati horticole pe o tulpina portaltoi (in general de maces). Tulpina masoara 1,2m sau chiar mai mult. In functie de varietatea obtinuta prin selectie, se obtine un trandafir cu flori mari sau cu flori in buchete. Forma acestor trandafiri permite plantarea lor individuala, pe marginea aleilor sau in mijlocul unui ansamblu floral. 

 

Trandafiri Kordes